Chutný recept se SoutěžÍ

Chutný recept se SoutěžÍ? Máme ho tu speciálně pro vás! Víte, jak se jmenuje časopis plný receptů, rad a tipů, který seženete exkluzivně pouze v PENNY? Své odpovědi nám pište do komentářů do 24. 2. Hrajeme o horkovzdušnou fritézu VIVESS. Fritéza se vám bude hodit při přípravě našeho dnešního receptu na domácí hranolky a cibulové kroužky. Jídlo, které se skvěle hodí na mlsání u večerního filmu. Na domácí hranolky budete potřebovat: 2 velké pevné brambory od č ... eských farmářů, nakrájené na stejně velké hranolky rostlinný olej na smažení sůl A na smažené cibulové kroužky budete potřebovat: 1 litr rostlinného oleje 180 g hladké mouky 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva 1 lžičku soli penny 1 velkou cibuli od českých farmářů, nakrájenou na půlcentimetrová kolečka a rozdělenou na kroužky 1 vejce 240 ml mléka boni + vodu podle potřeby 80 g strouhanky ochucenou sůl (bylinkovou, česnekovou...) Při přípravě domácích hranolek brambory namočte na půl hodiny do mísy s vodou. Osušte je papírovou utěrkou. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje (ideálně by měl mít 135 °C) a postupně z obou stran osmažte hranolky dozlatova. Nechte je odkapat na papírové utěrce, osolte a podávejte. Při přípravě cibulových kroužků ve fritéze nebo v hluboké pánvi rozpalte olej. V misce smíchejte mouku s kypřicím práškem a solí a obalte v ní jednotlivé cibulové kroužky. Přebytečnou směs jemně oklepejte zpátky do misky. Pak do směsi zašlehejte vejce a mléko, kroužky obalte druhou vrstvou a odložte je na mřížku, aby trochu okapaly. Nakonec je obalte ve strouhance. Smažte do- zlatova 2–3 minuty, nechte okapat na papírové utěrce, osolte a podávejte. Pravidla soutěže: http://bit.ly/PENNY_pravidla .

ukončeno Penny

Jít na stránku soutěže

Podobné soutěže